Wat is Bikablo®?

Welkom in de wereld die Bikablo® heet! Visualisatie en visuele facilitatie: Bikablo® is een (nieuwe) methode die inhoud en processen ‘live’ zichtbaar maakt. Denk aan presentaties, workshops, coaching-sessies, trainingen en vergaderingen. Daar waar mensen deelnemen aan de dialoog, samenwerken en effectief van en met elkaar willen leren.

Bikablo®-trainingen

In Bikablo®-trainingen maak je kennis met vaardigheden, technieken en methoden in het kader van betekenisvolle visualisatie. Of je nu als trainer, coach, facilitator, consultant of (project)manager werkt; samen met andere deelnemers werk je in een groep aan de techniek, visuele ingrediënten en methoden van visualisatie. Ongeacht jouw artistieke talent leer je een visuele taal die je kunt gebruiken op zowel klein formaat (jouw eigen aantekeningen) als groot formaat (flip-overs). Dé doelstelling: dat jij plezier hebt en direct de volgende dag met het geleerde aan de slag kunt!

•  Ik wil meer weten over de Bikablo® Basics Training
•  Ik wil meer weten over de Bikablo® Advanced Training

Hoe kan ik visualisatie gebruiken?

De Bikablo®-ervaring, die ondersteund wordt vanuit wetenschappelijk onderzoek, laat zien dat mensen effectiever samenwerken wanneer zij hun eigen processen kunnen volgen via beelden en tekeningen. Het stelt hen in staat verbindingen tussen thema’s of zaken letterlijk te zien. Visuele facilitatie staat voor participatief leren, ontdekken en de dialoog. Door te werken met visualisatie motiveer je anderen om de inhoud beter te begrijpen en bereik je relevante en duurzame resultaten.

Leer te visualiseren met een nieuwe taal

Om een training bij Aanblazer te volgen, is artistiek talent absoluut geen vereiste! Het basisidee achter de Bikablo®-techniek is dat visualisatie (in tegenstelling tot kunst) een alledaagse taal is die bestaat uit woordenschat en grammatica. Deze taal kun je leren, zoals elke andere taal. Je leert jezelf visueel uit te drukken door te schrijven, het tekenen van symbolen, figuren en grafische vormen, en deze techniek te gebruiken in je werk of privé.

De Bikablo® Akademie

De Bikablo® Akademie is een trainingsbureau gebaseerd in Keulen, Duitsland, met een wereldwijd netwerk van Global Certified Bikablo Trainers®. Bikablo® is een pionier op het gebied van de ontwikkeling van visueel denken en visuele facilitatie, en ziet dit ook als een continu proces. Inmiddels trainden de trainers van de Bikablo® Akademie al duizenden mensen om hun werk en leven te verrijken met visualisatie-vaardigheden. Aanblazer is een van de drie Nederlandse Global Certified Bikablo® Trainers.

Wereldwijde community van visueel werkenden

Visueel werken is altijd in beweging. Bikablo® ziet daarom haar trainers én oud-deelnemers samen als waardevolle community die zich blijft ontwikkelen. Binnen de community:

•  Delen leden nieuwe beelden en visuele methodes
•  Kun je werkwijzen testen en uitwerken, als in een laboratorium
•  Ontstaan met de hand getekende visualisaties
•  Doe je bijzondere leerervaringen op

Bikablo-materialen via Neuland

Wil je zelf aan de slag met Bikablo®? Er is een breed scala aan producten ontwikkeld die je optimaal in staat stellen de Bikablo®-taal te spreken, in samenwerking met partner Neuland, fabrikant van hoogkwalitatieve facilitatie-materialen.
In de webshop van Neuland bestel je bijvoorbeeld:

•  Visuele woordenboeken in het Duits en Engels
•  Stiften
•  Papier
•  En nog veel meer …

Volg je een training bij Aanblazer? Dan krijg je een korting op je eerste bestelling cadeau!