Bikablo®training visueel werken

Welkom in de wereld die bikablo® heet!

Visualisatie en visuele facilitatie is een (nieuwe) methode die inhoud en processen‚ 'live’ zichtbaar maakt. Denk aan presentaties, workshops, coaching- sessies, trainingen en vergaderingen. Daar waar mensen deelnemen aan de dialoog, samenwerken en effectief van en met elkaar willen leren.

Bikablo® opent de deuren naar een wereld van visueel denken en de visuele dialoog.

In bikablo® trainingen maak je kennis met vaardigheden, technieken en methoden in het kader van betekenisvolle visualisatie, voor zowel beginners als gevorderden. Of je nu als trainer, coach, facilitator, consultant of (project)manager werkt; samen met andere deelnemers werk je in een groep aan de techniek, visuele ingrediënten en methoden van visualisatie. Ongeacht jouw artistieke talent leer je een visuele taal die je kunt gebruiken op zowel klein formaat (jouw eigen aantekeningen) als groot formaat (flip- overs).

Dé doelstelling van de training:

dat jij plezier hebt en direct de volgende dag met het geleerde aan de slag kunt!

Hoe kan ik visualisatie gebruiken?

De bikablo® ervaring, die ondersteund wordt vanuit wetenschappelijk onderzoek, laat zien dat mensen effectiever samenwerken wanneer zij hun eigen processen kunnen volgen via beelden en tekeningen. Het stelt hen in staat verbindingen tussen thema’s of zaken letterlijk te zien. Visuele facilitatie staat voor participatief leren, ontdekken en de dialoog.

Door te werken met visualisatie motiveer je mensen om de inhoud beter te begrijpen en bereik je relevante en duurzame resultaten.

De bikablo® Akademie begeleidt jou op jouw reis van het leren en gebruik van visualisatie, en biedt een breed aanbod aan trainingen om jezelf visueel verder te kunnen ontwikkelen.

De bikablo® techniek; leer te visualiseren zonder eerder verworven tekenvaardigheden.

Gedurende meer dan 10 jaar praktijkervaring, is er een universeel toepasbare visuele taal ontwikkeld die iedereen kan leren: de bikablo® techniek. Artistiek talent is absoluut geen vereiste!

Het basisidee achter de bikablo® techniek: visualisatie (in tegenstelling tot kunst) is een alledaagse taal die bestaat uit woordenschat en grammatica. Deze taal kan worden geleerd zoals elke andere taal. Je leert jezelf visueel uit te drukken door te schrijven, het tekenen van symbolen, figuren en grafische vormen, en deze techniek te kunnen gebruiken in je werk of privé.AGENDA TRAININGEN &WORKSHOPS

2019


>Open 2-daagse Bikablo®-training:

maart 2019, definitieve datum volgt 14/15 maart 2019

Kosten: €880,- excl btw per persoon, locatie De Meern, Utrecht

Aanmelden via : http://www.neuland.nl/evenementen/


> Workshops Tekenen op servies thema Pasen

zaterdag 13 april 9:30-12:00 uur

Gezellig ter voorbereiding op het paasontbijt, tekenen op servies, met een aantal basisstappen maak je snel een leuke decoratie.

Elke deelnemer ontvangt een wit bordje en wit eierdopje om te decoreren.

Kosten: €55,- per persoon incl koffie, thee, iets lekkers, een bordje en eierdop
>In-company Bikablo®-training:

Samen met collega's leren visueel te communiceren, op een locatie en tijdstip die jullie uitkomt.

1-daagse in-company training €290,- excl btw per persoon

Groepsgrootte 7-12 deelnemers, inhurende organisatie verzorgt locatie, materialen en horeca.

2-daagse in-company training €490,- excl btw per persoon

Groepsgrootte 7-12 deelnemers, inhurende organisatie verzorgt locatie, materialen en horeca.

>Heb je al een 1-daagse Bikablo®-training gehad?

Vanaf oktober 2018 wordt ook de tweede dag gegeven. Voor meer informatie over mogelijkheden of opgeven voor een training: aanblazer@gmail.com of bel Maaike Borsboom 0631966517